Prawdziwa zupa pomidorowa.. :)
Ze słodkich pomidorów smażonych na maśle, zaciągnięta śmietaną... Jedna z moich ulubionych zup. Warto poświęcić chwilę na jej przygotowanie. Jest rewelacyjna :)
Przygotowujemy bulion z kości schabowych i włoszczyzny. W tym samym czasie na maśle prażymy sparzone wcześniej i obrane ze skórki pomidory. Mogą być z puszki ale najlepsze są świeże lub przetwory własnej produkcji:) Dodajemy czosnek, cukier do smaku (ok 1 łyżki) oraz śmietanę, dusimy chwilkę i przelewamy do bulionu. Posolić i popieprzyć do smaku. Następnie zblenderować całość. Posypać świeżą natką pietruszki. Dodać marchewkę z bulionu pokrojoną w kostkę. Podawać z ulubionym makaronem i rozkoszować się smakiem prawdziwej pomidorówki:)
Nic nie dorówna pomidorowej z makaronem!
OdpowiedzUsuńUwielbiam pomidorową a ta wygląda na prawdę pysznie
OdpowiedzUsuńCudownie wygląda :) Jak u mamy, nawet talerz taki sam.
OdpowiedzUsuń