Kebab z mięsa wieprzowego z przyprawą do gyrosa:) Ulubione warzywa i sosy z kilku postów niżej...
Gwarantuję, że ten kebab przebija wszystkie w mieście.. :) Cały sekret w PICIE.. :)
SKŁADNIKI:
2 szklanki mąki typ 450
pół szklanki mleka
pół szklanki wody
7 g suszonych drożdży
1 łyżeczka soli
szczypta cukru
2 łyżki oliwy
WYKONANIE:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić na ok 2 godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie zagnieść ciasto aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Uformować 6 kulek i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Rozwałkować i smażyć na bardzo rozgrzanej suchej patelni przez 15 sekund, odwrócić na drugą stronę - piec 2 minuty, przewrócić ponownie i piec również 2 minuty. Pity pięknie puchną tworząc głębokie kieszenie. Pychota... :)
Faszerować dowolnym mięsem i ulubionymi warzywami:)
NIE MOGŁAM SIĘ POWSTRZYMAĆ - WSZYSTKO SIĘ ZGADZA HAHAHA ;D
lepszego nie jadłem a sporo próbowałem;)
OdpowiedzUsuńteż ostatnio robiłam pitę - świetna sprawa :) widzę, że twoja rewelacyjnie wyrosła! Pozdrawiam i zapraszam do siebie
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńObłędny, a tu pora późna;) Bardzo apetyczne danko:)
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie ;]
OdpowiedzUsuńTa pita jest najpyszniejsza na świecie , nie jadłem lepszej ! do tego mięsko .... i warzywka :))) pychota !
OdpowiedzUsuńwyglada pysznie
OdpowiedzUsuńMmm... zjadłabym! :)
OdpowiedzUsuńNajlepszy kebab jaki w życiu jadłem !!! Robi furorę, rewelacyjny pomysł z bułeczkami , naprawdę warto spróbować, zapewniam, że na stałe zagości w moim domu. Pozdrawiam , dzięki za przepis i pomoc.
OdpowiedzUsuńAl Capone
nie dobre. fuu.Nie polecam
OdpowiedzUsuńdobry hejt nie jest zly :) Nie ma co jak oceniac cos czego sie nie zrobilo .
UsuńMistrzostwo świata, na stałe gości u mnie w kuchni.
OdpowiedzUsuń