Do pierogów możemy użyć dowolnych owoców:) U mnie dzisiaj w wersji jagodowej ze śmietaną i cukrem.. :) Ciasto jest miękkie i delikatne. Ważne jest aby nie dodawać do niego jajek, które powodują, że ciasto twardnieje:) Porcja na ok 50 pierogów.
Ciasto:
0.5 kg przesianej mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki oleju
0.5 szklanki bardzo ciepłej wody
1 szklanka bardzo ciepłego mleka
szczypta soli
*szklanka= ok.200 ml
pierogi z jagodami? nie ma nic lepszego!
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńuwielbiam pierogi z jagodami :)
OdpowiedzUsuństarabizneswoman
mmm moje ulubione :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię pierogi :) tym bardziej z jagodami :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam te pierogi :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pierogi z jagodami!
OdpowiedzUsuńMoje ulubione pierożki:)
OdpowiedzUsuńCudowne;)
OdpowiedzUsuńLetni klasyk :)
OdpowiedzUsuńKiedy nowy wpis? :)
OdpowiedzUsuńRewelacja!
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie~!
OdpowiedzUsuńKocham pierogi z jagodami :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pierogi z jagodami :)
OdpowiedzUsuń